Idei de amenajare pentru un salon de infrumusetare

idei de amenajare

Daca activezi in domeniul industriei de beauty cu siguranta sti cat este de important sa oferi clientului un spatiu de relaxare deosebit. Daca esti in cautare de idei de amenajare pentru salonul de infrumusetare ai nimerit exact unde trebuie.

In zilele noastre, se pare ca exista un salon la fiecare colt de strada, ceea ce, din prisma clientului, a avea mai multe optiuni in a alege un salon la care sa mearga este cu atat mai bine.

Dar, în calitate de proprietar sau manager de salon lucrurile nu stau deloc asa. Probabil ca vezi toate aceste saloane si te gândești: „Minunat. Un alt salon pe strada. Ce ar trebui sa fac acum sa ies în evidenta?”

Nu este un secret pentru nimeni ca prezenta mai multor saloane in proximitatea salonului tau aduc cu sine mai multa concurenta. Dar asta nu înseamnă ca trebuie să fii intimidat (o mică competiție sanatoasa nu a ranit niciodata pe nimeni, nu?).

Exista o multime de modalităti prin care iti poți ajuta salonul să iasa în evidenta și să ramana alegearea numarul unu pentru clientii din zona ta si nu numai.

Sfaturi pentru un salon de infrumusetare de succes

Design-ul salonului tau de înfrumusetare este o expresie a afacerii tale. Mai mult decat atat, acesta reflecta calitatea serviciilor pe care le oferi.
In plus, designul frumos realizat distinge salonul tau de alte afaceri si stabileste o marca vizuala.

Acest aspect este cu atat mai important daca ai in plan o extindere teritoriala mai mare. Daca planul tau este sa deschizi mai multe saloane intrun oras, sau poate, de ce nu, sa fi prezent in mai multe orase din tara, atunci cu siguranta ar trebui sa urmezi acelasi design exterior, cat si interior. Doar asa te vei putea diferentia de concurenta si putem vorbi de o marca vizuala.

Creaza un design deosebit atat in interiorul salonului cat si la exterior. Ceea ce atrage privirile si trezeste interesul este aspectul exterior al spatiului. O fatada unica te va ajuta sa iesi in evidenta iar o firma luminoasa iti va spori vizibilitatea.

A proiecta un salon de înfrumusețare este mai greu decât a iti proiecta camera sau casa, de altfel. Asa ca apeleaza la un specialist!

Poti opta sa colaborezi cu un designer care te va ajuta cu sfaturi in ceea ce priveste amenajarea salonului. Inainte insa va trebui sa te decizi asupra gamei de mobilier pe care o doresti in salon.

Pentru a putea crea un aspect unitar al spatiului, este recomandat a achizitiona tot mobilierul de la acelasi brand. Astfel vei putea crea un concept al salonului, ceea ce se reflacta in unicitate si diferentiere fata de alte saloane.

Deoarece cunoastem cat de acerba este competitia in aceasta industrie a frumusetii, precum si nevoia de unicitate a saloanelor, noi iti oferim consultanta gratuita in alegerea mobilierului, si, mai mult decat atat, echipa de design-eri iti va crea un preview 3D gratuit al salonului tau.

Mai exact, iti aratam exact cum va arata viitorul tau salon de infrumusetare cu mobilierul marca Alpeda ales de tine.

Indiferent de serviciile pe care le oferi in salonul tau, muzica este un element important care completeaza atmosfera si ofera relaxare. De aceea este important sa investesti intr-un sistem audio de calitate.

Tipuri de saloane de infrumusetare

Industria de beauty este pe cat de frumoasa pe atat de variata. Multitudinea de servicii ce pot fi oferite iti ofera un paletar vast de optiuni din care poti alege ca si servicii pe care sa le prestezi in cadrul salonului tau de infrumusetare.

Sa aruncam mai intai o privire la tipurile de saloane care exista si la oportunitatile pe care acestea ti le poate oferi tie, ca si intreprinzator.
Industria frumusetii s-a dezvoltat atat de mult încat evidenta tratamentelor disponibile intr-un salon poate fi greu de enumerat. „Terapeutii de frumusete” care fac totul au disparut de mult.

Cele mai multe saloane sunt specializate într-o gama mica de tratamente, de la arta unghiilor pana la bronzare, în timp ce chiar si în saloanele spa mai mari nici un membru al personalului nu este probabil capabil să faca totul.

Dintre cele mai populare servicii oferite într-un salon amintim:

  • Tuns, vopsit si coafat;
  • Epilare cu ceara si alte forme / tratamente de indepartare a parului;
  • Manichiura si pedichiura;
  • Tratamente faciale si de ingrijirea a pielii;
  • Bronzare;
  • Masaj;
  • Ingrijire complementara, cum ar fi aromaterapia, etc

Fie ca este vorba despre un salon de infrumusetare, un salon de manichiura, un salon de cosmetica, sau un salon de masaj, mobilierul si decoratiunile joaca un rol foarte important in amenajarea spatiului.

Gama de mobilier pentru salon va fi aleasa in functie de serviciile pe care doresti sa le oferi. Mobilierul va trebui sa se incadreze perfect in spatiul ales de tine, si pe langa design, un factor deloc de neglijat este functionalitatea.

Spre exemplu, alegerea unei unitati pentru spalat / scafe nu este pur intamplatoare si poate fi o adevarata provocare. Aceasta trebuie sa fie in armonie perfecta cu mobilierul din salonul de infrumusetare si sa se incadreze in spatiu. In functie de marimea salonului poti opta si pentru scafe duble sau scafe triple, astfel incat vei face economie de spatiu.

Revenind, depinde doar de tine ce servicii doresti sa oferi in salonul tau. Insa oricare ar fi aceste servicii, este esential ca acestea sa fie de cea mai buna calitate, astfel incat clientii sa revina pentru momente unice de relaxare.

Amplasarea salonului

Daca vei opta pentru un salon amplasat stradal, atunci te gandesti cu siguranta sa oferi fie tratamente de par, de înfrumusetare sau de sanatate complementare, fie servicii mai specializate, concentrandu-se doar pe manichiura si pedichiura, de exemplu. Saloanele de pe marile artere circulate sunt locul unde majoritatea frizerilor si terapeutilor de înfrumusetare isi invata meseria, iar multi isi vor petrece întreaga cariera lucrand in ele.

Amplasate în multe complexe spa sau in hoteluri, saloanele spa ofera de obicei un serviciu de lux. Accentul se pune pe oferirea unei experiente de lux, astfel încat clientul sa se simta rasfatat din momentul în care pune piciorul în salon. Majoritatea complexelor spa ofera tratamente complementare de sanatate si infrumusetare, iar unele au si propriile saloane de coafura.

Daca doresti sa te axezi pe o nisa, poti opta sa iti deschizi un salon de coafura mobil. Aceasta poate fi o modalitate relativ ieftina de a porni în afaceri. Astfel, puteti veni in întampinarea clientilor cu probleme de mobilitate sau cu angajamente care le îngreuneaza posibilitatea de a merge la un salon pentru o tunsoare. Ori ai putea oferi servicii de manichiura, pedichiura, machiaj. Indiferent de directia pe care o alegi, serviciile oferite trebuie sa fie la superlativ.

Cum planifici amenajarea unui salon de infrumusetare

Daca te gandesti sa iti deschizi un salon amplasat stradal, automat te gandesti la afise atragatoare, logo-uri îndraznete si ferestre mari.

Saloanele de pe strada sunt ceea ce majoritatea dintre noi ne imaginam atunci cand ne gandim la saloanele de coafura si înfrumusetare.
Sau poate ca iei in considerare o locatie mai retrasa, in care vei deschide un salon de mici dimensiuni insa plin de rafinament.

Dar odata ce te-ai hotarat si ai gasit locatia, cum planifici amenajarea salonului? Proiectarea unui salon de coafura trebuie sa respecte o mare varietate de standarde diferite, începand de la detalii tehnice pana la detalii organizatorice. Uneori, a tine cont de toti acesti factori poate fi o adevarata provocare.

Amenajarea interioara este fundamentala atunci cand vine vorba de planificarea salonului.

Mobilierul joaca rolul principal si reprezinta personalitatea și identitatea proprietarului salonului. Scopul principal al mobilierului de salon este de a oferi clientilor confort si relaxare.

Iata cateva idei de amenajare dupa care te-ai putea ghida:

1.  Alegerea unui stil de mobilier

Mobilierul si amenajarea spatiului joaca un rol important atunci cand vine vorba de functionalitatea si estetica locului.
Discutand strict din punct de vedere estetic, cu siguranta exista un stil de mobilier pe care il preferi. Fie ca discutam despre stilul modern, minimalist, vintage, sau romantic, elementele de mobilier vor trebui alese in armonie, astfel incat design-ul sa fie unul unitar.

Odata cu stilul de mobilier ales va trebui sa te concentrezi si pe alegerea cromaticii. Culoarea mobilierului, a peretilor, agresiei trebuie sa fie toate in armonie.

Dar este suficient ca mobilierul sa fie doar frumos? Evident ca nu. Spatiile de depozitare sunt esentiale, a avea totul la indemana usureaza activitatea lucratorilor din salon.

La noi poti gasi orice stil de mobilier iti doresti de la renumitul brand Alpeda, producator de mobilier pentru saloane de infrumusetare si barber shop cu traditie din 1978.

2.  Alegerea oglinzilor, respectiv a posturilor de lucru

Dupa cum probabil deja ai observat, există o mare varietate de oglinzi pentru saloane disponibile pe piata si nu toate se vor potrivi stilului de decor pe care intentionezi sa il utilizezi.

Oglinzile rotunde, spre exemplu, sunt clasice si traditionale, întotdeauna strans legate de decoratiunile în stil retro. De asemenea, acestea sunt si cele mai romantice si feminine.

Oglinzile dreptunghiulare sunt mai moderne, deoarece pun in valoare formele drepte si simple.
Rama este un alt element care face toata diferenta în stilul oglinzii. De aceea este foarte important să fii constient si de acest aspect. Oglinzile cu rame elaborate, se potrivesc perfect în saloanele clasice și elegante.

Oglinzile fara rama, in schimb, sunt perfecte pentru decoratiunile moderne si elegante.

Si nu in ultimul rand, sa nu uitam ca iluminarea buna in jurul oglinzii este, de asemenea, importanta pentru a se asigura ca, clientul are cea mai buna impresie despre serviciul prestat. Luminile sporesc si imbunatatesc detaliile care ar putea trece cu usurinta neobservate sub iluminatul traditional.

Oglinda postului de lucru pentru salonul de infrumusetare trebuie sa fie suficient de mare astfel incat clientul sa se poata vedea cu usurinta în timpul prestarii serviciului. De asemenea, este important sa luati în considerare distanta dintre scaun si oglinda.
Prin urmare, opteaza intotdeauna pentru o dimensiune a oglinzii de salon intre medie și mare.

3. Spatiul pentru receptie si zona de asteptare

Zona de receptie este primul contact pe care clientul il are cu salonul tau. Si cum prima impresie este foarte importanta, spatiul in care clientii vor fi intampinati trebuie sa primeasca o atentie deosebita din punct de vedere design.

Alege o receptiei pentru salon cu un design deosebit, care sa se incadreze perfect spatiului, atat din punct de vedere ar dimensiunii cat si al design-ului.

În plus, pentru unele saloane, zona de intrare poate servi drept loc perfect pentru asteptare. In acest caz, prezenta unei canapele de asteptare comode este obligatorie. Nu uita sa adaugi plante in colturile goale si muzica relaxanta pe fundal.
Si nu in ultimul rand, asigura-te ca peretii nu raman nedecorati. Nimanui nu ii place sa se uite la un perete alb in timp ce asteapta.

4. Amenajarea spatiilor de lucru

Ia in considerare sa apelezi la un profesionist care sa puna in valoare spatiul ales pentru salonul tau. Acesta te va ajuta in alegerea pieselor de mobilier, precum si a decoratiunilor, astfel incat spatiul va prinde contur.

Cu peste 15 ani experienta in industria de beauty, noi iti oferim consultanta gratuita in mobilarea spatiului ales de tine si PREVIEW 3D GRATUIT al salonului tau cu mobilierul Alpeda ales de tine, astfel incat vei sti exact cum va arata salonul tau.

Un profesionist nu va rata niciun detaliu si, în cele din urma, vei economisi timp si bani si veți obține 100% din calitatea pe care o cauti în designul salonului tau.

Alaturi de posturile de lucru pentru coafor si oglinzi, atentia se indreapta spre restul pieselor de mobilier, respectiv asupra scaunelor de coafor si a mobilierului de depozitare.

Alege un scaun de coafor cu un design deosebit, care sa se potriveasca spatiului si care sa fie comod, astfel incat clientii sa se poata bucura de o experienta relaxanta. Ideal ar fi sa poti proba scaunul de coafor, astfel incat sa fi sigur ca intruneste toate cerintele.

Despre elementele la care putem fi atenti in alegerea unui scaun am discutat deja intrun alt articol, unde poti gasi inspiratie asupra catorva elemente esentiale de interes.

Un alt element de mobilier care va defini spatiul este unitatea de spalat/scafa. In functie de spatiul pe care il ai, poti opta pentru scafe simple, scafe duble sau chiar si scafe triple. De asemenea, poti merge mai departe si poti opta pentru scafe cu masaj, pentru a oferi o experienta luxurianta clientilor tai..

Asigura-te ca exista suficient spatiu pentru fiecare lucrator. Spatiul ar trebui sa fie suficient de aerisit, astfel incat fiecare lucrator sa isi poata desfasura activitatea fara a se simti incomodat.

5. Alegerea muzicii ambientale

Muzica ambientala creaza o atmosfera in salon asa cum ne-o dorim. Putem opta pentru muzica de relaxare in surdina, sau sunt saloane in care muzica ritmata se aude mai puternic.

Indiferent de stilul de muzica, este important ca sistemul de sonorizare sa fie unul de calitate.

6. Sursele de lumina

Si pentru ca in industria de beauty detaliile fac diferenta, lumina este un element cheie. Alaturi de oglinzile mari, lumina este cea care dezvaluie arta creata de stilist.

Lumina joaca un rol important atat pentru client cat si pentru stilist. Aceasta il ajuta in crearea de tunsori de mare precizie, precum si in alegerea si combinarea vopselei ce va fi folosita in colorarea parului.

Asigura-te ca intensitatea luminii din salon este adecvata. Un iluminat prea puternic poate fi deranjant pentru ochii stilistului si posibil obositor pentru client.

Clientul isi creaza anumite asteptari odata cu vizita la salon, iar cand acestea ii sunt indeplinite, si chiar depasite va reveni cu siguranta. Insa clientul trebuie sa le vada, iar luminile sunt cele care aduc un plus de stralucire coafurii.

7. Amenajarea unei bai pentru clienti

Da, este un aspect de care trebuie tinut cont. Toaleta necesita de asemenea o atentie deosebita, atat din punct de vedere design cat si igienic. Daca salonul arata impecabil, la fel va trebui sa arate si baia. O mica floare, un parfum de camera sunt elemente ce pot face diferenta.

Curatenia in salon este foarte importanta. Este un aspect pe care se pune accent foarte mare, indiferent de tipul de salon pentru care optezi, si este un aspect ce poate diferentia un salon de altul.

Oricare ar fi stilul in care doresti sa decorezi salonul, nu iti fie teama sa optezi pentru culoare. Creaza un colt in salonul tau unde oricine isi poate incarca bateriile. Culoarea este viata, energie, vibratie.

Ofera oaza de liniste unde clientul sa aiba parte de momentele de relaxare la care viseaza. Fi creativ, indrazneste sa visezi!

Discutati cu un consultant EchipamenteSaloane.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0